Hope - Nyheter och Intryck

Hope - Nyheter och Intryck

Tillbaka till Hemsidan

http://www.hopethegame.se

Vad det skall vara svårt...

AllmäntPosted by Gamemaster Mon, February 22, 2010 09:13:29
Att det skall vara så svårt att sätta sig ner och producera material.

Haft ont om inspiration för framtida äventyr och regelidéer också, ledsen att det inte hänt mer den senaste tiden eller rättare sagt sen i december.


Tyvärr är det lite så jag jobbar, önskar det kunde vara lite mer jämnt, men det brukar alltid yttra sig i toppar och dalar. Rätt så extrema sådana. Känner mig nästan manisk när väl inspiration och arbetsglädjen infinner sig och nästintill apatisk när den inte finns där.


Manodepressiv? Tror inte det, dålig självdisciplin? Japp.

Session 04: Forts. Komplexet

SpeltestPosted by Gamemaster Sat, January 23, 2010 01:24:10

Fjärde testomgången i söndags. Fyra taggade spelare och en spänd spelledare. Jag hade lite spännande regeländringar i åtanke. Började med lite mindgames för att peka på paranoian och mörkret efter 8 timmar med endast ljuset ifrån ljusförstärkaren. Det utspelade sig bra och tror att vi fick några skratt och en skön stämning.

Efter ett nära ögat tillfälle där en av karaktärerna höll på att stryka med så löpte resten av uppdraget relativt smärtfritt. Det dök upp lite skumma regelsituationer som inte passar till mitt actionformulär och hur man kan planera sina handlingar.

Några dagar senare så har jag omarbetat hur de olika vapnen är och vad de är bra för. Varje vapen skall ha sin plats och lilla nisch. Kanske är lite regelfrenetiskt och vapenromantiserande, men det är roligt ur en action synpunkt. Kommer även revidera alla priser på utrustning och kostnader på magasin.

Sen har jag börjat utforma lite nya hardpoints till fordonen. Just nu så är det lite begränsat.

Nästa spelomgång är redan inplanerad tidsmässigt, hoppas jag hinner med förberedelserna. :D

Tack så länge.

Session 03: Komplexet

SpeltestPosted by Gamemaster Wed, January 13, 2010 23:01:03

I söndags så var det den tredje testomgången. Tre av spelarna har spelat förut och en var ny till både regelsystem och spelvärld. Karaktärsskapandet är mer eller mindre spikat och har visat sig fungera bra.

I genomgången av uppdraget fick spelare och karaktärer reda på att de skulle till ett övergivet underjordiskt komplex för att hämta en energikälla till Orschild. Väntade utmaningar var låsta dörrar, kompakt mörker, slumrande säkerhetssystem och eventuella säkerhetsåtgärder.

Gruppen utrustade sig vid ett tidigare tillfälle då vi samlades för att ta lite skitsnack och fixa med utrustningen. Det har visat sig att utrustning tar tid att planera, nästa lite för lång tid. Tror det är något som kommer ta mindre och mindre tid när spelarna blir vana och inte behöver läsa igenom allt för att fräscha upp sina kunskaper.

Jag förberedde komplexet på en översiktskarta som motsvarar 200x400m, det visade sig att det blev rätt så stort där varje ruta motsvarar 2x2m. Jag tycker att rutsystem tillsammans med figurer och markörer fungerar mycket bra för att illustrera och få ordning på stridsmomenten.

Den största utmaningen är att komma ihåg ordningen och inte hoppa över saker ifrån stridsrunda till stridsrunda.

Vi hann inte färdigt utan kom ungefär halvvägs innan vi avbröt för kvällen. Planerad tidsåtgång för hela äventyret? 8 timmar. Mer sannolikt kommer det sluta på 16 timmar. På söndag vet vi troligtvis ifall någon överlevde.

So far so good!

Berättelse: Viskare

NyheterPosted by Gamemaster Sat, December 05, 2009 13:24:55
En ny berättelse har lagts upp, Viskare.

I Hope så finns det materiella som immateriella hot, Viskare är en av de farligaste.


Läs och förfasa.Berättelse: Villebrådet

NyheterPosted by Gamemaster Tue, December 01, 2009 13:55:06
NU finns den första berättelsen tillgänglig att läsa.


Villebrådet...läskig titel eller hur :)

Hoppas att ni finner den läsvärd och ger en känsla av panik.


Så har det börjat...

NyheterPosted by Gamemaster Tue, December 01, 2009 01:46:50
Sidan ligger uppe och alla är varmt välkomna till att följa mitt arbete.

Nu hoppas jag bara att jag har orken och glöden att uppdatera både sidan och materialet.

Som ni märker så är det torftigt med material för tillfället. Misströsta ej, mer ligger i pipeline.

mvh GM